Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Wednesday, July 22, 2015

Jenki csodák Morában

Már írtam arról, hogy az antik amerikai autóknak nagy kultusza van Svédországban, főleg vidéken. Legutóbb Morában láttunk szuper penge jenki verdákat (Mora dalarnai kisváros, leginkább arról ismert, hogy itt futnak célba a Vasaloppet résztvevői). Itt a helyi veteránklub tagjai sorakoztatták fel meseautóikat a sétálóutcán. Természetesen helyenként a helyi svédikummal, a dalahäst-tel dekorálva :)
A mostani fotókon kitakartam a rendszámokat, mivel láttam, hogy sok helyen így tesznek. Nem tudom, Magyarországon kötelező-e kitakarni a rendszámot, nem találtam erre egyértelmű választ. Utánaolvastam, Svédországban mi a helyzet. Nos, a rendszám kitakarása nem kötelező: szabadon fotózhatunk, publikálhatunk fotókat autókról úgy, hogy azokon látszik a beazonosítható rendszám. Sok autótulajdonos viszont jó néven veszi a kitakarást, biztonsági okokból. A svéd forgalmi hatóság weboldalán ugyanis elérhető egy szolgáltatás, melynek segítségével a rendszám alapján lekérhetjük nem csak az autó típusát és forgalmi adatait, hanem a tulajdonos nevét, címét is. Sokan tartanak tőle, hogy furgangos autótolvajok szemmel tartják pl. a hirdetőoldalakat, autós fórumokat, és a rendszám alapján tájékozódva állapítják meg, kihez érdemes betörni, elvinni a drágaságát.

Because Dalarna


Sok autóban egy pontos miniatűr változat is díszeleg a kalaptartón

Firebird

... passzoló tüzes enteriőrrel!

Pinkiliminkili <3

mniatűrrel, naná! (És pink bolyhos dobókockával a visszapillantón, de az már nem fért a képbe)

Nem minden esetben a jóízlés fellegvára, de nem is azért szeretjük2 comments:

  1. Imádom ezt a formavilágot! Érdekes rendszer működik ott :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nagyon nyitott rendszerek vannak, akár a szomszédod jövedelmét is lekérheted az adóhivataltól. Ugyanakkor az orvosod nem látja a más kórházban készült kórlapodat, külön engedélyeztetni kell minden eü szolgáltatónál :) kicsit kelekótyák azért!

      Delete

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!