Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Sunday, July 12, 2015

Látogatás a kempingben

Svédországban nagy divatja van a lakókocsis, lakóautós nyaralásnak. Egy elég széles népréteg múlatja kempingekben a nyári szabadságot. Én mondjuk nem látom, mi benne a pláne, de biztosan megvan a varázsa.
Még júniusban, Midsommarkor látogattunk el a rendkívül népszerű Orsa kempingbe, ahol S. exe nyaralt a húga családjával és a kislányával. Még előszezon volt, de máris hihetetlen mennyiségű lakókocsi lepte el a telepet. És nem is akármilyenek ám, a kocsik elé feszített sátorszerű szoba felér egy nappalival, összesen akár 40-50 négyezmétert is elfoglal a szerkezet. Az ismerősök konkrétan egész rattan ülőgarnitúrát állítottak fel a sátorban, nagy sarokkanapéval, fotelekkel, üveglapos asztalkával. Hogy mindezt hogyan szállítják haza, rejtély. Viszont igen komfortos volt ott ücsörögni! A gyerekeknek nyilván jó, rohangálhatnak egész nap, rengeteg játszótársra lelnek, míg a nagyok söröznek, grilleznek. Ez is egy életmód!
Na de nem is erről akartam írni, hanem a még svéd kempingező szemmel is különleges járgányról. Nem hittem a szememnek, amikor megpillantottam ezt itt ni:Először azt hittük, hogy szólóban van itt a kocsi, ami önmagában nem unikum, mert nyaranta rengeteg errefelé a vintage amcsi járgány, de kisvártatva rájöttünk, hogy bizony ezzel a kocsival húzták a lakókocsit. Nézzétek meg a vonóhorgot a hátulján! Az itteni forgalmi hatóság weboldalán bárki utánanézhet egy autó típusának, tulajdonosának és fontosabb adatainak a rendszám alapján. Az autós tudakozó szerint egy Auburn Replikát tisztelhetünk a meseautóban: egy 1935-ös speedster újonnan (1984) épített másolatát. Az utánfutó egy halálosan cuki kis lakókocsi vintage stílusban:


Hát nem édes? Itt is látható a nappaliszerű elősátor vagy minek tiszteljem. A tulajdonos nem volt otthon, ezért pofátlanul körbefotóztam a járgányokat. Mondjuk hozzászokhatott már, az internet szerint ez az autó 1985-ben elnyerte a Svédország legszebb autója díjat és több weboldalon is büszkélkedik vele a gazdája, teljesen érthetően.
Megpróbáltan diszkréten fényképezni, de muszáj volt megörökítenem, hogy a lakókocsi belseje is mennyire hűen tükrözi az amerikai ötvenes éveket. A filmekből ismerős ketchup- és mustárosflakonok és a Route 66 emblémával díszített, krómozott szalvétatartó arról árulkodik, hogy a legapróbb részletekre is odafigyeltek. Menő!
2 comments:

  1. Gyönyörű autó és mindent összevéve is szenzációs az egész!

    ReplyDelete
  2. Istenem, de gyönyörű! Micsoda vonalvezetés. Már a látványa is dinamizmust kiált :)
    Köszi hogy láthattam!

    ReplyDelete

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!