Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Thursday, July 2, 2015

Meleg van!Végre beköszöntött a nagybetűs nyár. Árnyékban 27 fok, persze a kocsiban most adta meg magát a klíma. Amikor itthon vagyunk, az erkélyen pihegünk és epret eszünk. Mostanra érett be a svéd eper, édes, aromás és olcsó. Legjobb dolog a világon a napsütötte erkélyen reggelizni, nem is kezdődhetne jobban a nap. Még egy hét és egy nap van hátra a szabadságig! Az iroda lassan elnéptelenedik, nyugodtan lehet dolgozni. Az idén három hetet veszek ki, nem is tudom, mikor voltam utoljára ilyen hosszú nyári szabadságon. Általában két hetet veszek ki, a többi elmegy egy-egy tavaszi, őszi útra meg karácsony körüli tengés-lengésre. Viszont az idén kellett egy hosszabb szünet. Az első két hetet a szülőknél töltjük, és akartunk egy harmadik hetet csak kettesben, pihenni, lazulni. Persze ezt a hetet is úgy telezsúfoltuk kirándulással meg programmal, hogy inkább az irodába való visszatérés lesz majd a pihenés. 
Nagyon várom már nyaralás legelső délutánját és nem csak azért, mert kezdődik a szabi. Ugyanis buszozni fogok, és pedig imádok buszozni. Autózni is nagyon, meg vonatozni meg hajózni, általában úton lenni olyan járművön, ahol az ember kényelmesen ül és nyugodtan nézi a tájat. Repülés tehát kizárva, azt utálom. De a busz... legjobb. Megnéztem, kényelmes süppedős ülések, klíma, minden, ami kell. Több mint négy óra az út és nagyon szép útvonalon fogunk haladni.S. ugyanis már holnap indul Dalarnába, én pedig jövő pénteken csatlakozom hozzá. Mivel ő kocsival megy, elviszi a cuccomat, így nekem csak egy kisebb hátizsák marad, nem kell cipekednem. Szóval hosszú, de nem túl hosszú buszozás, nuku cipekedés... már nagyon várom! A kocsi csomagatartójában ott lapulnak a fotós cuccok és a horgászbotok*, a Kindle-re letöltöttem egy csomó krimit, szóval indulhat a vakáció!

* eddigi horgász fogásom: hal 0, fa 5. A legjobb az volt, amikor sikerült átdobnom a horgot egy partmenti fa lombján és úgy be a vízbe. Szóltam S.-nek, hogy help, ismét fát fogtam -  jött nézni, hol lehet a horog. Csak nézett nagyot, amikor elkezdtem tekerni az orsót és a horog szépen kiemelkedett a vízből fel a levegőbe, és eltűnt a fakoronában :D az idén kinézett egy tavat, amelyet széltében átszel egy irgalmatlanul hosszú móló. Oda fogunk kirándulni horgászni, ott ejsze még nekem sem sikerül majd kifogni egy fát!


2 comments:

 1. Jelentem itt is tombol már a nyár ezerrel! Éppen az imént mondták az időjósok, hogy a jövő hét első felében már a 38C fokot fogja itt nyaldosni a hőmérő higanyszála. Jó nyaralást és hozzá kellemes időt kívánok nektek! Továbbá jó fogást a vízparton és a pixelek világában is :D
  ps
  Néztem fotókat Dalarna régióról. Lesz fotótéma bőven úgy látom. A Siljan tó vidéke különösen megfogott, érdeklődve várom majd a képes beszámolókat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Úristen, a 38-at nem bírnám... nem hiányzik a magyar nyár. Viszont most kivételesen nagyon kellemes meleg van, mert a megszokottnál szárazabb a levegő és a szellő is lengedez. Stockholmban amúgy iszonyú párás tud lenni a levegő, ezért a 25 fok is kínszenvedés. Magyarországon a száraz melegben azért a 30 simán kibírható.
   Köszönjük a jókívánságot, igyekezni fogunk a pixelekkel :P

   Delete

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!