Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Monday, October 5, 2015

Hová tűntem?

Az ugye megvolt, hogy eljegyzés, meg gyűrűk, meg örömködés meg ilyenek. Aztán rengeteg a munka, ami nem baj, mert szeretem. Készülünk egy hosszúhétvégés utazásra is, eljegyzésünket megünnepelendő meg fotózandó meg fagyizandó meg Bernini-kutakat nézendő - szerintem már vágjátok, hova megyünk :) no meg persze a házkeresés. Vasárnap néztünk meg egy tündéri és minden praktikus szempontból is tökéletes vityillót. Legott rá is licitáltunk, igazán bőkezűek voltunk az ajánlattal. Az ingatlanos viszont vagy balfasz, vagy valami stikában már eldőlt a tudtunk nélkül, mert gyalázatosan viselkedik, nem jelez vissza, mi meg tűkön ülve várjuk az eredményt... sajnos nem sok jóval kecsegtet eddig a bolt, de azért reménykedni még lehet. Abban viszont megegyeztünk, hogy ennél alább nem adjuk: fülig szerelmesen jöttünk ki a házból, ami nálunk megszokott, de most a házba is szerelmesek voltunk. Szóval ha ez a ház el is úszik, akkor is addig keresgélünk, amíg pont ilyen szerelmesek nem leszünk megint. Mutatnék képeket, de pont nem találom a hirdetést. Aki kéri, majd linkelem.
Aztán történt még egy nagy dolog az életemben. Egy vallomással kell kezdenem, ami némileg ciki, de bevállalom, mert annyira vicces. Szóval biztosan láttátok a boltokban meg a neten a legújabb őrületet: felnőtteknek szóló színezőkönyvek. (Mi anno csak kifestőkönyvnek hívtuk, de a színezőkönyv cifrábban hangzik, maradjunk tehát annál.) Emlékszem, hogy gyerekkoromban volt nekem is, de az már annyira régen volt, hogy nem is emlékszem, szerettem-e egyáltalán akkoriban? Rajzolni mindig szerettem, újabban szoktam is rajzolgatni, tanulok egy könyvből. Ezt a felnőtt színezést viszont nem értettem: mi jó lehet abban, hogy valaki más által rajzolt figurákat kifest az ember? Semmi kreativitást nem láttam a dologban, nem értettem, mi benne a pláne. Aztán nővérem születésnapomra pont egy színezőkönyvet küldött, mellé csodás színes tollakkal! Ó, mondom, ez a karma, most megkaptam, hogy kénytelen legyek kipróbálni... 
Leültem mellé és kb azóta nem is álltam fel. Az irodában már várom, hogy hazajöhessek színezni. Persze beszereztem még könyveket, előszedtem az összes meglévő színes ceruzámat, tollamat, és vadul gyűjtöm az ihletet a Pinteresten! Az, hogy a színezés menyugtató, meditatív, terápiás hatással van a stresszes, lelkileg kimerült, agyonhajszolt emberre, nem újdonság, hiszen a fotózásban is pont ez az egyik szépség. Viszont az egyszerű alkotás öröme szinte hihetetlen. Kicsit olyan lehet ez, mint a régi idők kézimunkája, ott is előre megrajzolt minták alapján hímeztek a hölgyek és nem meglepő módon a színezést is többnyire nők művelik. Természetesen tagja vagyok a legnagyobb Facebook csoportoknak, csereberéljük a tippeket, ceruzákat tesztelünk és színkeverési videókat osztunk meg egymással. Imádom és a sötét évszak beköszöntével tényleg tökéletes hobbi!2 comments:

 1. Erről a színezőkönyvről nem is hallottam...
  A házkeresés meg jó dolog - egy darabig, amíg ki nem fogy az ember a szuszból és a reményből. De az nagy méreg, ha pont azt a házat nem kapod meg, amibe beleszerelmesedtél. Drukkolok nektek!

  ReplyDelete
 2. Meg fogjátok találni a legjobb házat, ami még jobban fog tetszeni, mint ez.
  Tapasztalatból mondom, mindig van jobb, mint amit el tudsz képzelni, és a végén talán még szerencséd is lesz.
  Ha nem jön ez össze, nehogy csüggedj! :)

  ReplyDelete

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!