Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Thursday, October 8, 2015

Költözünk!

Nem, nem a blogot cuccolom át megint más platformra. Mi költözünk, mert ma megvettük a kiszemelt házat. Sok huzavona, fejcsóválás és legfőképp fejfájás után végre a mienk az álomvityilló!
Úgy kezdődött, hogy a hemneten megláttam a hirdetést. Végigpörgettem a fotókat, elolvastam a tájékoztatót, majd írtam egy SMS-t Stefannak: "Drágám, én most elkezdek csomagolni. A részleteket majd menetközben rendezzük!' Neki is nagyon tetszett a ház. Amit alaposan át kellett gondolnunk, az az volt, hogy a tervezettnél távolabb van: autóval kb. egy óra a munkahelyünk. Viszont nagyon kellemes az út és olyan házról van szó, ahova mindennap hazavágyik az ember, szóval a távolság nem riasztott el bennünket. A kis agglomerációs település roppant rendezett, nyugodt, és mentes mindenféle zavargástól meg hasonló "újsvéd" jelenségtől.
 Jelenleg az óriási kereslet mellett nagyon kicsi a kínálat a piacon, ezért hamar telefonáltunk az ingatlanosnak, hogy érdekelne az ojjektum és az október 11-re meghirdetett nyilvános megtekintés előtt szeretnénk egy privát megtekintést. A házat végül múlt szombaton néztük meg - nagy volt az érdeklődés, mert rajtunk kívül még három társaság volt ezen az előmegtekintésen. Az egyik családnak ráaadásul olyan izzadságdzaga volt, hogy majdnem elájultam. A ház viszont élőben még a fotóknál is szebb volt, így azzal búcsúztunk az ingatlanostól, hogy szeretnénk ajánlatot tenni. A kiindulási árra nagyon nagyvonalúan ráígértünk, azzal a feltétellel, hogy mienk a ház és nem bocsájtják nyilvános megtekintésre. Hétfőn jött a hidegzuhany: az izzadtak is beszálltak a licitbe! Hálistennek nem sokáig bírták és már hétfő délután jött az üzenet, hogy megnyertük a licitet.
Kedden alá is írtuk az adásvételi szerződést és ma megtörtént az ingatlanszakértő vizsgálata is. Mi is jelen voltunk, amíg a mérnök módszeresen végigjárta és megvizsgálta a ház összes részét, az alap alá is bemászott, mérte a páratartalmat stb stb stb. Összességében nagyon pozitív véleményezést kaptunk tőle, így a legutolsó akadály is elgördült az üzlet elől. Most az van hátra, hogy a bank elutalja a foglaló összegét az ingatlanosnak - ez szurkolós történet, ugyanis amikor a banki papirosokat kéne postázni keresztbe kasul, akkor pont Rómában leszünk és nagyon szerencsésen kell álljanak a planéták, hogy az ingatlanoshoz idejében megérkezzen a foglaló. Ha egy napot késünk vele, az nem a világ, de mivel nevünket adtuk egy dátumhoz, jó lenne, ha akkorra tudnánk is teljesíteni, amit vállaltunk. Utána pedig már "csak" Stefan lakását kell eladni, és kezdhetünk is tényleg csomagolni. Úúúúúútálok költözködni, rettegek is tőle, meg nagyon szar lesz a karácsonyt egy dobozhalmaz tetején ünnepelni, de azt gondolom, megéri! Január 15-én költözünk ide, ni:

Már a színét meglátva tudtam, hogy ez kell!
Az utca felőli terasz. A környék gyönyörű, ez a ház a legócskább az utcában
A beugróban egy olvasópadot építünk, párnákkal

Ez lesz a mi hálónk. Az egész emeleten padlófűtés

Oldalbejárat és mosókonyha


A hall

Földszinti háló. Ezt mondjuk kifestjük és vendégszoba lesz

1. földszinti mosdó

2. földszinti mosdó
Földszinti fürdő
Emeleti fürdő. Ez a család nagyon szerethet trónolni, 3 wc van a házban

Ez lesz a gyerekszoba. Tiszta királylány!


Ez pedig az én szobám lesz, meg nyilván vendégszoba


Kis iroda a fenti hallban
 Nincs lefotózva a kisebbik földszinti háló, amit ma gardróbszobának használnak, és egy kis iroda a földszinten. Három vendégszobánk lesz, amit mindenképpen szerettünk volna, hiszen egyikünk családja sem él a közelben. Így viszont lesz hely mindenki számára!
Egyszóval még várható stressz meg papírmunka meg bankos veszekedés és tengernyi főfájás. De pillanatnyilag örülünk, mint majom a farkának. Hajnalban indulunk Rómába és azt hiszem, a gépen úgy fogjuk érezni magunkat, mint aki lefutott egy maratont - sprint sebességgel. (Nem mintha a kettő közül bármelyik sportágban volna tapasztalatom.)

Ma lementünk a közeli tóparthoz. A lenti látvány a háztól nem több mint 500 méterre található... 
Nyáron strand. Minden más évszakban fotóparadicsomSkandinávia legszebb őszi fája a "mi" tópartunkon díszeleg

Ha pedig ez a gyönyörűség nem volna elég jó égi jel: amikor a zimankós kedd estében igyekeztünk hazafelé, kezünkben a frissen aláírt szerződéssel, a kacskaringós országút fölött pompás, zölden táncoló-remegő északi fényben tündökölt az égbolt...


8 comments:

 1. Ez a ház minden porcikájában szép! Egyszerűen gyönyörű! A kert is jópofa, az pedig, hogy ott a közelben a tó, már a mese kategória.
  Gratulálok! Élvezzétek sokáig!

  ReplyDelete
 2. Gyönyörű és gratulálok!

  ReplyDelete
 3. Ide én is szívesen beköltöznék. Akár csak a vendégszobába egy kis időre. :) Szívből gratulálok!

  ReplyDelete
 4. Ez igen! Gratulálok, sok-sok örömet hozzá! :)

  ReplyDelete
 5. Gyönyörű. Így virtuális ismerősötökként is azt tudom mondani, hogy nagyon nektek való. Az a tó meg igazi bónusz. Boldogságot az új otthonotokban is...

  ReplyDelete
 6. csodaszép ház! :) szaunát, pezsgőfürdőt én is szeretnék itthonra..:)

  ReplyDelete
 7. Gratulálok, legyetek nagyon boldogok !

  ReplyDelete
 8. Wáóó, kongratuláció.A nejemet is eszi a fene, hogy adjuk el a frissen vett lakást és költözzünk házba.Csak az a baj, hogy én úgy gondolokodom, hogy ki is kéne fizetni tudni...És a röhej az, hogy erre felénk is olyan boom van, hogy az durva.Használt házat drágább venni, mint újat...Döbbenet.Persze, mert az újra várni kell.De akkor is.Meg ami nagyon érdekelne, ez a licitálás dolog.Hogy egész biztos nincs olyan, hogy az ingatlanos átb..ssza az ügyfeleket?Pl jelzi az egyiknek, hogy felülígért egy másik, közben senki sem ígért felül semmit...(Sajnos a bennem élő gyanakvást még 8 év után se tudom levetkőzni... :-( )Vagy ez valamennyire átlátható?Nem akarsz erről véletlenül posztot írni? :D üdv Gege a HÁ-ról...

  ReplyDelete

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!