Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Thursday, December 24, 2015

Rendhagyó karácsony

Eleinte az idén is hagyományos karácsonynak néztünk elébe szüleimnél. Az éjjel viszont édesanyámnak oly erős kézfájdalma támadt, hogy szinte önkívületi állapotban vittük kórházba. Már korábban panaszkodott a kezére, kapott is rá erős fájdalomcsillapítót és antibiotikumot. Az orvosságok ellenére rosszabbodott az állapota és tegnap későn este már elviselhetetlenül fájt a keze. Sokáig nem akart bemenni a sürgősségire, hiszen általában minimum 8-10 órát kell várakozni, tavasszal édesapám infarktussal 13 órát vesztegelt a váróban... de aztán mégis elindultak. Mindenki legnagyobb elképedésére alig öt perc után sorra került, sorban vizsgálták ilyen-olyan specialisták, sürögtek-forogtak körülötte a nővérek. Reggel műtötték carpalis alagút szindrómával - két vastag ideg szorult homokóraszerűen a körülvevő inak, csontok közé. Most pedig ülünk mellette, bejglit meg sósstanglit eszünk és a svédek félszázados múltra visszatekintő tv-műsorát, a muzeális Disney-rövidfilm összeállítását nézzük  :)
Lefotóztam a kézsebészeti osztály közösségi helyiségét. A forró italokat becsületkasszás rendszerben kínálják, a nővérek csinos mézeskalács házat készítettek. Egy lelket sem láttam még itt, csend és nyugalom honol a kórházban... szóval innen kívánok boldog, békességes és egészséges karácsonyt minden kedves olvasómnak!3 comments:

 1. Hát ez valóban rendhagyó :-(. Nem is hallottam ilyen betegségről, gyorsan utána is néztem, a kézsebész nálam is program volt csak azért.
  Boldog Karácsonyt nektek!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Köszi, nektek is! Végülis nagyon örülünk, hogy "csak" végtagi, ortopédiai baj volt s nem szervi betegség, valamint hogy azonnal műthető volt és elhárult a fájdalom oka. Az meg egyenesen világrengető, hogy a sürgősségin ilyen hamar sorra került, még mindig az állunkat keressük...

   Delete
 2. Kétségbeejtő, hogy a világnak abban a csücskében is körömrágást okoz egy váratlan betegség ünnepek idején. Otthon van már édesanyád? Remélem, minden rendben, és készülhetsz az esküvőre. Boldog Újévet, jó egészségben!

  ReplyDelete

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!